Bevers

Voor 5-7 jaar

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. 

Spelen in thema

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof, Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Maak dan even een afspraak om te komen kijken en 3x vrijblijvend mee te doen bij ons en ontdek het dorp Hotsjietionia. Onze bevers hebben hun opkomst op de zaterdagmiddag van 13:45 tot 16:00 uur.

Zodat de leiding er rekening mee kan houden dat je komt, willen we je vragen om even een mailtje te sturen naar; [email protected]

Tip: Op zoek naar een leuk cadeautje? Bestel dan de Bevergids!

Vacatures!

We hebben nog verschillende vacatures openstaan, kijk hier voor ons aanbod.

Speltakteken Bevers

Agenda Bevers

17 Nov
Leiding Verjaardag
24 Nov 13:45 - 16:00
gewone opkomst
01 Dec
Sinterklaas
08 Dec 13:45 - 16:00
voorbereiden kerst
15 Dec
kerstopkomst
22 Dec
geen opkomst
29 Dec
geen opkomst
05 Jan
boerenkoolfuif